Obavijest korisnicima na području Općina Rešetari, Vrbje i Staro Petrovo Selo

Obavještavamo vas da je NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE proveo uzorkovanje vode u navedenim općinama, te da su rezultati ispitanih parametara sukladni s maksimalno dopuštenim koncetracijama navedenima u pravilnicima te da je VODA ISPRAVNA ZA PIĆE.

Vodovod zapadne Slavonije ulaže izniman trud za poboljšanje kvalitete vodoopskrbnog sustava i zahvaljuje se na razumijevanju!

Obavijest potrošačima vode u naselju Okučani

Obavještavamo Vas da će u srijedu, 21.09.2022.god. privremeno biti obustavljena isporuka pitke vode potrošačima u ulicama Grigora Viteza i 121. Brigade Okučani, zbog sanacije kvara na vodoopskrbnoj mreži. Predviđeno trajanje radova je do 15:00 sati.

Molimo cijenjene potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Obavijest potrošačima vode u naselju Zapolje

Obavještavamo Vas da će u utorak, 20.09.2022.god. privremeno biti obustavljena isporuka pitke vode potrošačima u Ul. Ivana Zapoljskog (od kućnog br. 94 do 110 i od kućnog br. 103 do 135) zbog prespajanja cjevovoda. Predviđeno trajanje radova je od 9:00 - 15:00 sati.

Cijenjenim korisnicima ispričavamo se zbog prekida i poremećaja u vodoopskrbi i molimo ih za razumijevanje.

Obavijest korisnicima na području Općina Rešetari, Vrbje i Staro Petrovo Selo

Proteklih dana intenzivno radimo na poboljšanju sustava vode, djelomičnoj izmjeni toka te na sustavu kloriranja. Po završetku radova sustav je potrebno isprati, a za vikend ponovno i klorirati.

Kako bi bili sigurni da zdravlje naših korisnika neće doći u pitanje, obavještavamo da OPĆINE - REŠETARI, VRBJE I STARO PETROVO SELO - VODU NE KONZUMIRAJU ZA PIĆE.

Ovoga vikenda očekuje nas završna faza izapiranja, te kloriranja kako bi sustav bio potpuno dezinficiran, a u ponedjeljak očekujemo novo uzorkovanje vode od Zavoda za javno zdravstvo na navedenim područjima.

O rezultatima uzorkovanja biti ćete trenutno obaviješteni!

NAPOMENA! Prokuhavanjem se voda može koristiti za piće već sada!

Obavijest potrošačima vode u naselju Vrbova

Obavještavamo Vas da će u utorak, 30.08.2022.god. privremeno biti obustavljena isporuka pitke vode potrošačima u naselju Vrbova od kućnog br. 260 do 284, zbog sanacije kvara na cjevovodu. Predviđeno trajanje radova je od 7:00 - 14:00 sati.

Molimo cijenjene potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Obavijest potrošačima – korištenje vode iz javne vodovodne mreže!


Obavijest cijenjenim korisnicima VODOVODA, udrugama i svim ostalim pravnim i fizičkim osobama sa sjedištem ili poslovnim prostorom na distribucijskom području VODOVODA. 


Vodom iz javne vodovodne mreže VODOVODA ZAPADNE SLAVONIJE opskrbljivati se mogu isključivo korisnici VODOVODA putem vodovodnih priključaka, ako su isti izgrađeni u skladu s Općim uvjetima isporuke vodnih usluga i ako plaćaju vodne usluge na temelju mjesečnih računa, oni korisnici VODOVODA koji su platili jednokratnu isporuku i prijevoz vode vodonoscem te svi ostali koji su kod VODOVODA zatražili i ugovorili isporuku vode.


Svako drugo korištenje vode iz javne vodovodne mreže protupravno je korištenje vodnih usluga kažnjivo po čl. 62. Zakona o vodnim uslugama, odnosno krađa vode kažnjivo po čl. 228. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, a ako se time izazove poremećaj u redovitoj opskrbi stanovništva i čl. 216. Kaznenog zakona.


Pod protupravnim korištenjem vodnih usluga, odnosno pod krađom vode, zakon podrazumijeva i zalijevanje nasada i travnjaka s hidranata, punjenje bazena s hidranata, pranje prometnih površina s hidranata i druge slične radnje koje se izvode bez znanja i odobrenja VODOVODA, pa makar ih izvodili i vatrogasci.

Hidranti služe isključivo za protupožarnu zaštitu i za potrebe održavanja vodoopskrbne mreže, ispiranje sustava te uzimanje uzoraka za analizu zdravstvene ispravnosti pitke vode.

Onaj tko neovlašteno uzima vodu s hidranta  svojim nesavjesnim ponašanjem, ne samo da krši zakon i ugrožava mogućnost brze i učinkovite protupožarne zaštite, nego i ugrožava stabilnost vodoopskrbe čitave ulice ili naselja. Naime, naglim otvaranjem i zatvaranjem ventila na hidrantu izazivaju se hidraulički udari, koji mogu dovesti do puknuća cjevovoda i prekida vodoopskrbe šireg područja. Ako i ne dođe do puknuća cjevovoda, najčešće dolazi do naglog smanjenja tlaka što se kod korisnika na tom području odmah manifestira kao nestašica vode.

Na krađu vode u sustavu javne vodoopskrbe ukazuje telemetrijski nadzor VODOVODA. Počinitelji se pronalaze obilascima terena i dojavama građana, a protiv njih se podnose prijave kod nadležnih službi i sudova.

Vodne usluge, zato, ne koristite protupravno. Za korištenje vode iz javne vodovodne mreže javite se u VODOVOD, a primijetite li neovlašteno korištenje nazovite 091/361-01-11.

Zahvaljujemo se svim korisnicima na razumijevanju i suradnji u omogućavanju uredne isporuke pitke vode.

VODOVOD ZAPADNE SLAVONIJE

Obavijest o kvaru na cjevovodu – naselje Gorice

Zbog sanacije kvara na cjevovodu danas (02.08.2022.)  biti će obustavljena isporuka pitke vode korisnicima u naselju Gorice, predvidivo do 14:00 sati.

Cijenjenim korisnicima ispričavamo se zbog prekida i poremećaja u vodoopskrbi i molimo ih za razumijevanje.

Obavijest o prespajanju cjevovoda

Radi poboljšanja funkcionalnosti vodoopskrbnog sustava, Vodovod zapadne Slavonije danas odrađuje prespajanje cjevovoda na nekoliko lokacija u gradu, a povod je poboljšanje pritiska vode prema krajnjim konzumentima! Tijekom radova, postoji vjerojatnost da će doći do kratkog zamućenja pitke vode.

Vodovod zapadne Slavonije ulaže izniman trud za poboljšanje kvalitete vodoopskrbnog sustava i zahvaljuje se na razumijevanju!

U probni rad pušten uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Nova Gradiška

Vodovod zapadne Slavonije d.o.o. provodi projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Nova Gradiška u sklopu projekta „Razvoj vodno komunalne infrastrukture Nova Gradiška – 2. faza“ vrijednog 143 milijuna kuna putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Izgradnja pročišćivača je završna faza projekta.

Projekti u sustavu vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda omogućuju infrastrukturni razvoj i ostvarivanje preduvjeta za visoki standard života stanovnika te razvoj gospodarskih potencijala. Kao završna faza EU projekta „Razvoj vodno komunalne infrastrukture Nova Gradiška – 2. faza“ gradi se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Nova Gradiška vrijedan 41.690.653 kn bez PDV-a.

„Mi danas obilježavamo početak pokusnog rada. Na uređaj su puštene otpadne vode. Dakle, došli smo do točke kada možemo reći da smo ovaj projekt završili. Cijeli ovaj projekt je počeo još 2010 godine. Dakle, od 2010. do danas se mi borimo da dođemo do ovoga, do ove točke na kojoj se nalazimo danas. Znači, Projekt aglomeracije Nova Gradiška koji je vrijedan 143 milijuna kuna, gdje je udio Europske Unije na nivou 70%, Republike Hrvatske 26% i lokalne uprave sa samo 4% je projekt koji je od iznimne važnosti za Novu Gradišku i ovu sredinu. Ovime se rješavaju mnogi dugogodišnji problemi.“ – rekao je direktor Vodovoda zapadne Slavonije Davor Rukavina.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Trenutno najveća investicija na ovom području, po sadašnjoj dinamici i planovima će biti završena u predviđenim rokovima. UPOV je projektiran na treći stupanj pročišćavanja, što znači da se, uz uklanjanje grubih čestica, pijeska i masti, iz otpadne vode uklanjaju dušik i fosfor. Realizacijom ovog projekta svi će stanovnici imati pristup zdravstveno ispravnoj vodi, a otpadna voda će biti zbrinuta u skladu s europskim standardima i direktivama.

„Ponosni smo što su Hrvatske vode partner u ovome projektu koji je projekt za primjer. Ovo je jedan projekt među 60 projekata koji završavaju koncem sljedeće godine. Među tih 60 projekata i 25 milijardi kuna je 5 milijardi kuna PDV-a i 14 milijardi bespovratnih sredstava Europske Unije. S jedne strane govorimo da je ovaj projekt među njih 60 među privilegiranim. Ali zašto? Zato što je netko ozbiljno pristupio od početka ovome poslu i doveo ga uspješno do kraja.“- rekao je Davor Vukmirić, zamjenik Generalnog direktora Hrvatskih voda.

#vodovodzapadneSlavonije #novagradiska #hrvatska #europe #eu


Obavijest potrošačima vode u naselju Banićevac

Obavještavamo vas da je u mjestu Banićevac zbog kvara na crpnoj stanici došlo do problema u distribuciji pitke vode.

Naši zaposlenici su trenutno na terenu i čini sve kako bi voda u što kraćem periodu ponovno bila ispravna za piće.

Molimo vas za strpljenje i zahvaljujemo se na suradnji.

1 2 3 22