Vodovod zapadne Slavonije

Obavijest potrošačima

Vodovod zapadne Slavonije d.o.o. Nova Gradiška trenutno je u fazi izrade Koncepcijskog rješenja vodoopskrbnog sustava grada Nova Gradiška s izradom matematičkog modela sadašnjeg i budućeg stanja te predstudijom izvodijivosti s ciljem smanjenja postojećih gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu.

Dio navedenog koncepcijskog rješenja je izrada matematičkog modela sadašnjeg stanja vodoopskrbe s podacima o protoku, tlaku i stanju rezidualnog klora unutar cjelokupnog vodoopskrbnog sustava.

Za potrebe izrade modela neophodno je izvršiti uzimanje uzoraka vode na unaprijed definiranim lokacijama kako bi se predmetni model izradio i omogućilo praćenje stanja klora kroz cjelokupni sustav.

Iz navedenog razloga djelatnici vodoopskrbe će u suradnji sa stručnim konzultantima dana 28. i 29. 06.2019. izvršiti uzimanje uzorka vode na kućnim priključcima građana te Vas molimo za razumijevanie i suradnju.

Unaprijed zahvaljujemo uz srdačan pozdrav.

Čestitamo vam Dan državnosti!

Na današnji dan 1991. godine Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Svim građanima, poslovnim suradnicima i korisnicima naših usluga čestitamo Dan državnosti!

Vodovod zapadne Slavonije

Obavijest o radovima na vodoopskrbnom sustavu

Obaviještavamo Vas da će u srijedu, 26.6.2019., privremeno biti obustavljena isporuka
pitke vode zbog radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda na području grada. Voda neće biti dostupna potrošačima u Ulici Ruđera Boškovića, Ive Kerdića, te u Ulici Kralja Zvonimira od kućnog br. 42 do 144, i od kućnog br. 31 do 115. Predviđeno trajanje radova je od 8.00 - 14.00 sati.

Hvala korisnicima na razumijevanju i strpljenju.

e-racun-VZS

Obveza izdavanja e-računa od 01.07.2019.

Obavještavamo dobavljače da sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 24/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 01. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave, te nabave putem narudžbenica.

Continue reading

Rekonstrukcija uređaja na Bačici – kako napreduju radovi?

Nedavno smo objavili članak pod nazivom „Filter stanica uskoro u novom ruhu“ u kojem se detaljno opisuje plan i program sanacije uređaja, a sada ćemo vas kroz par rečenica uputiti u kojoj su fazi radovi.

Uređaj se rekonstruira na način da se kompletno mjenjaju cijevi unutar samog uređaja, cijevi za dovod vode na filtere, odvod vode s filtera, cijevi potrebne za pranje filtera. Radi se novi sustav dezinfekcije vode. Mjenja se filterska ispuna, koju čini tri sloja kvarcnog pijeska različite granulacije, i dva sloja šljunka različite granulacije.

1,15 metara pijeska i šljunka koji je ispunjavao filter izvađeni su zahvaljujući vrijednim rukama naših radnika koji su danima radili na vađenju istog. Sapnice koje su bile položene na dnu filtera također su izvađene i u potpunosti će biti zamjenjene novima.

Najzahtjevniji dio čišćenja filtera odnosio se na „duplo dno“. Prostor nešto viši od pola metra bio je ispunjen pijeskom, a zbog same skučenosti prostora čišćenje su vršili radnici u ležećem položaju.

Radnici Vodotehnike pristupili su zamjeni starih metalnih cijevi koje zamjenjuju nove cijevi od nehrđajućeg čelika, a ujedno su zamjenjeni i ventili, što u konačnici znači da je zamjenjena kompletna cijevna galerija.

Sljedeće je na redu pjeskarenje i saniranje samih filtera, nanošenje novog sloja boje, postavljanje novih sapnica i umetanje nove popune, točnije filterske mase, izmjena elektronike i automatike u cijevnoj galeriji i na komandnom pultu.

 

HEP – Obavijest o problemima u distribuciji pitke vode

Poštovani,

U utorak, 04.06.2019., zbog najavljenih radova HEP-a na održavanju mogući su problemi u isporuci vode  korisnicima u navedenim ulicama: Slavča, Radnička, Vrebino brdo, Nikolićeva, Matoševa, Ive Andrića, Bartola Kašića, J.Freudenreicha, M.Krleže. Predviđeno trajanje radova je od 8.00-15.00 sati.

Hvala svim korisnicima na razumijevanju.

Vodovod zapadne Slavonije

Obavijest o radovima na vodoopskrbnom sustavu

Poštovani,

Obaviještavamo Vas da će danas, 01.06.2019., privremeno biti obustavljena isporuka pitke vode zbog kvara na vodovodnoj mreži u ulici Ivana Gorana Kovačića, Nova Gradiška. Bez vode će biti Ulica Ivana Gorana Kovačića (od kbr. 40 do kraja ulice) i Ulica Ernesta Purgarića. Radovi bi trebali biti gotovi do 14:00 sati.

Svima korisnicima zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Što se smije, a što ne smije bacati u odvodni sustav?

Poštovani korisnici javne odvodnje,

Sustav javne odvodnje projektiran je za vodu, ljudski otpad i toaletni papir, ostali otpad u kanalizaciji uzrokuje začepljenja i oštećenja sustava javne odvodnje. Ponašajmo se odgovorno prema prirodi i okolišu u kojem živimo i doprinesimo svi zajedno pravilnom zbrinjavanju otpadnih voda.

Continue reading

Obavijest o kvaru na cjevovodu

Poštovani,

Zbog puknuća vodovodne cijevi danas (20.5.2019.) će bez vode biti potrošači u Kolodvorskoj ulici, Nova Gradiška. Radovi na sanciji kvara potrajati će do 17:00 sati!

Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Vodovod zapadne Slavonije

Obavijest o kvaru na cjevovodu

Poštovani,

Zbog kvara na cjevovodu danas (6.5.2019.) od 11:00 do 13:00 sati vode neće imati potrošači u ulici Slavonskih Graničara, Nova Gradiška.

Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje.

1 2 3 4